Conferință și ateliere la Cluj despre importanța participării la vot în rândul tinerilor

0
98

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă a organizat vineri conferința Vote4Europe, în cadrul căreia tineri din 8 țări europene au avut ocazia să se informeze cu privire la importanța participării la vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

La conferință au participat 56 de tineri din 8 țări europene.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele unei cercetarii realizate cu privire la atitudinea si preocupările tinerilor din România, Belgia, Franța, Spania, Polonia, Italia, Ungaria si Letonia față de participarea la vot.

Evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj Napoca.

De asemenea am avut trei ateliere interactive și o sediune de întrebări și răspunsuri cu doi europarlamentari români.  S-a discutat despre sursele credibile de informare avute la dispoziție pentru formarea unor opinii avizate, perspectiva aderării României la zona euro și perspectivele dezvolării României ca membru al Uniunii Europene și nu numai.

Unul dintre ateliere a fost susținut de membrii Comunității Declic. Participanții au putut să afle despre impactul campaniilor civice și imporța implicării fiecăruia dintre noi în comunitate. Reprezentanți ai Forum Apulum Alba Iulia au organizat un al doilea workshop despre cum putem filtra informația cu care suntem bombardați zilnic și cum ne putem construi o gândire critică.

Nu în ultimul rând am vorbit în cadrul unui atelier facilitat de Fundația Civitas despre priorități și realități în Uniunea Europeană, despre acele mici lucruri care fac viața noastră de azi mai ușoară și care sunt un rezultat al faptului că România este membră a Uniunii Europene.„, a declarat Alexandra Nae, coordonatoarea proiectului.

Conferința a fost organizată în cadrul proiectului Vote4Europe, implementat de Comité Européen de Coordination (Belgia) în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca și alte patru organizații din Franța, Polonia, Spania și Belgia.

Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană  prin programul Europa pentru Cetățeni.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.