Violatorul unei minore de 17 ani Mucea a fost prins. Cine e vinovat că a fost lăsat liber?

0
1439

Mai bine de 24 de ore, un violator periculos si recidivist a fost liber prin Dej din cauza nesincronizarii unor institutii: Politie – Parchet – Judecatorie. Barbatul a fost chemat in fata judecatorului cu doar cateva minute inainte de a-i expira ordonanta de retinere, iar judecatorului i-a luat 3 ore sa decida daca il aresteaza sau nu. Trei ore in care barbatul a fugit cat a vazut cu ochii. Iar problema este pasata acum de la o institutie la alta, dar nimeni nu se simte vinovat. Totul ar fi fost in realitate o intelegere “amicala” intre toti cei implicati, dar care s-a sfarsit prost. 

Fluierand si cu o mana in buzunar. Asa a plecat de la politie, ieri la ora 13:15, Paul Moldovan zis “Mucea”. Tocmai ii expirase ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar judecatoarea inca nu se hotarase daca va mai ramane in arest 30 de zile, cu toate ca era recidivist. Totul putea fi evitat daca erau respectate procedurile.

Mai exact, miercuri, cand barbatul a fost prins si dus la Politie, impreuna cu procurorul s-a decis retinerea pentru 24 de ore, urmand ca mai apoi sa fie prezentat si in fata unui judecator de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva. Arestul IPJ Cluj fiind in renovare, persoanele retinute sunt trimite in arestul judetelor invecinate, Salaj in acest caz. Surse din ancheta ne-au declarat ca pentru a nu fi nevoiti sa faca doua drumuri de Zalau in doua zile consecutiv,  judecatoarei i s-a propus sa ii fie prezentat inculpatul la instanta in aceeasi zi cu retinerea (miercuri), pentru ca fapta era de necontestat. Magistratul insa le-ar fi zis anchetatorilor ca nu mai poate ramane la munca si sa lase totul pentru urmatoarea zi, dar nu mai devreme de ora 12. Cu totii stiau ca la ora 13:15 urmatoarea zi, ordonanta de retinere urmeaza sa expire, dar procurorul ar fi acceptat propunerea judecatoarei.

Citește întreg articolul pe Dejeanul.ro.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.