Accident la Fizeșu Gherlii, urs de 250 kg lovit de mașină – VIDEO

0
367

Un șofer care circula în noaptea de joi spre vineri prin zona localității Fizeșu Gherlii a avut parte de un șoc atunci când în fața mașinii i-a apărut o namilă de urs. Impactul nu a putut fi evitat.

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 0.30. Șoferul de 25 de ani, din Gherla, se deplasa spre casă, iar la un moment dar, i-a tăiat calea un urs uriaș, care traversa șoseaua.

Ursul a fost grav rănit în urma impactului. Până spre dimineață a rămas pe marginea șoselei, iar apoi a reușit să se mai deplaseze încă aproximativ 100 de metri spre pădure. În jurul orei 6, un șofer care a trecut prin zonă l-ar fi văzut și a dat alarma la 112, au povestit localnicii.

IPJ Cluj informează că polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au fost sesizați de către un tânăr de 25 de ani, din municipiul Gherla, cu privire la faptul că, în jurul orei 00.30, în timp ce se deplasa pe DJ 109 C, din direcția Țaga spre Gherla, în afara localității Fizeșu Gherlii, a fost implicat într-un eveniment rutier și a acorșat un urs, care se afla pe partea carosabilă. Sesizarea poliției pentru a interveni a fost efectuată în cursul dimineții, în jurul orei 06.00.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla și cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare Cluj, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, reprezentații Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Cluj, dar și ale autorităților locale publice – SVSU Fizeșu Gherlii.

Medicii veterinari sosiți la locul evenimentului au procedat la tranchilizarea a animalului, pentru a vedea în ce stare este. În urma consultării, s-a constatat că ursul, un mascul în vârstă de 5-6 ani,  a suferit o fractură totală la bazin și la coloana vertebrală, în zona lombară, plus alte leziuni interne, astfel că s-a luat decizia eutanasierii animalului.

Sursa: text, foto, video: GherlaInfo.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.