Pași concreți pentru extinderea a peste 83 de kilometri de noi rețele de alimentare cu apă în comunele clujene Unguraș și Mica

0
51

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire privind executarea lucrărilor de extindere a rețelelor de alimentare cu apă în comunele Unguraș și Mica, lucrări ce se vor desfășura în cadrul Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj în perioada 2014 – 2020.

            Astfel, în ceea ce privește comuna clujeană Unguraș, în satele Unguraș, Valea Ungurașului și Batin se vor realiza tronsoane de aducțiune cu o lungime totală însumată de 19.214 metri, iar în satul Unguraș se va amplasa o stație de pompare. Totodată, va fi realizată o gospodărie nouă de apă în Valea Ungurașului, care va cuprinde un rezervor de înmagazinare de 100 mc, o stație de clorinare, cămine de vane, un bazin vidanjabil, instalații hidraulice aferente rezervoarelor, rețele tehnologice interioare și exterioare, sistematizări verticale, precum și drumuri de incintă.

            De asemenea, două gospodării de apă existente în satul Unguraș vor fi reabilitate, lucrările vizând intervenții la rezervoare, o nouă stație de clorinare, cămine de vane noi și reabilitarea celor existente, un nou bazin vidanjabil, rețele tehnologice interioare și exterioare noi, drumuri de incintă și sistematizări verticale.

            Nu în ultimul rând, se vor realiza tronsoanele rețelei de distribuție a apei potabile, cu o lungime de 6.781 de metri și 230 de branșamente pentru consumatori, urmând a fi montate 66 de cămine de vane, dintre care 32 de bucăți vor fi în Unguraș, 22 în Valea Ungurașului, iar în Batin vor fi amplasate 12 astfel de cămine.

            Totodată, în comuna Mica, extinderea rețelei de alimentare cu apă va cuprinde tronsoane de aducțiune în lungime de 19.598 de metri, realizarea a trei stații noi de pompare pe noua conductă de aducțiune, precum și o rețea de distribuție cu lungimea de 37.847 de metri și 1.367 de branșamente.

            Lucrările vor viza și realizarea a 157 de cămine de vane, dintre care 33 vor fi în satul Mănăstirea, 34 în Mica, 38 de bucăți vor fi amplasate în Sânmărghita, în Nireș vor fi 45 de cămine de vane și 7 bucăți în Dâmbu Mare.

            Nu în ultimul rând, urmează a fi realizate trei gospodării de apă în localitățile Mănăstirea, Nireș și Sânmărghita, operațiuni ce vor consta în amplasarea unui rezervor de înmagazinare de 200 mc, stație de clorinare, cămine de vane, un bazin vidanjabil, instalații hidraulice aferente rezervoarelor, rețele tehnologice interioare și exterioare, sistematizare verticală și drumuri de incintă.

Reamintim faptul că aceste lucrări vor fi executate în baza contractului de lucrări numărul 13 din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, proiect mamut cu finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro câștigat de Compania de Apă Someș la finalul anului 2018.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.