FOTO: Percheziții la dealerii de droguri din județele Cluj și Satu Mare

0
228

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat 6 percheziții domiciliare, la un bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în perioada martie – iulie 2024, acesta ar fi procurat, deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) și substanțe psihoactive (2-CMC), către consumatori din județele Cluj și Satu-Mare.

La data de 2 iulie a.c., în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de substanță cristalină, substanță pulverulentă și materie vegetală, 4 grindere și 3 cântare de precizie, mai multe obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus  arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Satu Mare și Cluj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.