PERCHEZIȚII: Procurorii DNA au descins la IPJ Cluj și la Poliția Rutieră Cluj

0
408

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024, de către angajați ai Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 17 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 (două) locații situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, ambele fiind sediile unor instituții publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

SURSE

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, sunt descinderi la această oră la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Vizat ar fi chiar șeful instituției, care este nepotul fostului ministru, Ioan Rus. 

Din primele informații, ar fi vorba despre acuzații de instigare la abuz în serviciu, dar și de infracțiune de fals în acte. 

Sursele citate au declarat pentru Antena 3 CNN că șeful Poliției Cluj ar fi beneficiat de falsificarea unor procese verbale, după ce ar fi condus pe o porțiune de drum cu o viteză excesivă de 120 km/h, în timp ce, în acte, apare că soția acestuia s-ar fi aflat la volan. 

Agenții de la Poliția Rutieră ar fi cei care ar fi falsificat actele. Acesta este și motivul perchezițiilor din această dimineață de la Poliția Rutieră Cluj dar și de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. 

Urmează ca mai multe persoane să fie duse la audieri. 

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.