VIDEO: Recidivist prins cu 19,1 kg de drog de mare risc (cristal)

0
532

La data de 12.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unui inculpat (recidivist), cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și  efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

Măsura a fost luată după ce, în ziua de 11.06.2024, acesta a fost prins în flagrant  pe raza comunei Florești, în timp ce comercializa cantitatea de 19,1 kilograme drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal).

Ulterior, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară fiind identificate și ridicate peste 17, 5  kilograme  droguri de mare risc și substanțe psihoactive ( 3-CMC, MDMA, 2-MMC și N-Ethylnorpentedrone), precum și alte mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiștii  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Cluj și jandarmilor din cadrul IJJ Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T,   Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și și Unitatea Teritorială de Analiza informațiilor Cluj.Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.