ABUZ ÎN SERVICIU – Percheziții la un funcționar public

0
487

În data de 28 mai 2024, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au pus în executare, în cadrul unei acțiuni operative, două mandate de percheziție domiciliară, coordonate de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă judecătoria Turda, pe raza județului Cluj, la imobilele deținute de un funcționar public, cu funcție de conducere în cadrul Ocolului Silvic.

Cercetările efectuate în prezenta cauză vizează comiterea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos material necuvenit.

În fapt, în cursul anului 2023, funcționari publici, din cadrul instituției sus-amintite, nu și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv nu au întocmit acte de constatare vizavi de o persoană fizică care a săvârșit o infracțiune silvică.

Precizăm că percheziţia domiciliară este un procedeu probatoriu reglementat de Codul de procedură penală, în vederea descoperirii și strângerii  probelor necesare soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.