Descoperirea făcută lângă cadavrul Sorinei, fata dispărută din Cluj. Tânăra şi-ar fi premeditat pas cu pas ultimele clipe

0
1731

Final dramatic după căutări impresionante! O tânără din Cluj, care a plecat de acasă marţi, a fost găsită pe un câmp fără suflare. Sute de oameni au încercat să-i dea de urmă, au răscolit câmpuri şi păduri, dar din păcate atunci când au găsit-o era prea târziu. Fata de 26 de ani lucra într-o companie multinaţională, se logodise recent, dar ar fi fost măcinată de depresie şi şi-a pus capăt zilelor. Informaţiile au puternic impact emoţional. 

Timp de două zile, sute de oameni au căutat-o pe Sorina. Au adus câini special antrenaţi şi drone performante ca să dea de urma fetei. Poliţiştii au scotocit toate casele părăsite şi au vorbit cu toţi cei care le-au ieşit în cale. Au venit în sprijin voluntari care au răscolit câmpurile şi pădurile cu maşini de teren şi motociclete. S-au făcut apeluri şi pe reţelele sociale. 

Timotei Câmpean, asociaţia comunitatea moto Cluj: Am făcut un grup de whatsapp, suntem 270 de persoane acolo. 

Oana Ciora, Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania: Cu câini de căutare de suprafaţă, adică câini care scotocesc zona.

Marţi, Sorina şi-a luat liber de la muncă şi a fost surprinsă de camerele de supraveghere în gara din Cluj-Napoca. Şi-ar fi cumpărat un pachet de ţigări şi a urcat în primul tren. După o călătorie de 30 de minute a coborât în gara Gârbău. Acolo au văzut-o martorii ultima dată în viaţă. 

Sorina s-a îndreptat hotărâtă către locul unde şi-a planificat moartea

Localnică: Era grăbită şi mergea în sus. Am văzut-o pe geam. Rucsac în spate, căşti pe urechi.

Localnică: Noi am crezut că merge la casa de sus, după am văzut-o că merge printre pruni, pe acolo. 

Poliţiştii i-au localizat telefonul, iar raza de căutări s-a întins pe 10 kilometri. Tatăl fetei, un respectat profesor de matematică din Cluj, a participat în continuu la căutări şi a sperat până în ultima clipă că îşi va găsi fiica în viaţă. 

Sorin Borodi, tatăl Sorinei: Întotdeauna îmi spunea că este în regulă, atât că simte o stare de oboseală, doarme rău, dar în rest zicea că e în regulă. 

Ce au găsit poliţiştii lângă trupul Sorinei

Din păcate însă după aproape 48 de ore de la dispariţie, Sorina a fost găsită fără suflare. Era într-un loc izolat cu mai multe cutii de medicamente goale răsfirate pe jos.

Alex Prunean, reporter Observator: Locul în care a fost găsită tânăra se află la aproximativ un kilometru distanţă de cea mai apropiată casă, dar din cauza întunericului şi a terenului dificil, salvatorii nu au ajuns până aici. Zona a fost împânzită acum de criminalişti care au misiunea de a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs decesul. 

Nicolae Ones, voluntar: Probabil că dacă insistau mai mult ieri o găseau poate, cine ştie, intoxicată, nu moartă. 

Divorţul familiei ar fi afectat-o profund

Sorina avea 26 de ani şi recent se logodise. Lucra în contabilitate pentru o mare companie de gaze, vorbea mai multe limbi străine şi se ocupa exclusiv de clienţi din Suedia. Era pasionată de natură şi de drumeţii pe munte. Chiar dacă fata ar mai fi avut în trecut episoade depresive, nu a dat nimic de gândit familiei. Apropiaţii cred că divorţul părinţilor ei, din urmă cu un an, a fost un hop peste care nu ar fi putut să treacă. 

Lenke Iuhos, psiholog: În momentul în care cineva ne declară o emoţie tristă, profundă, atunci să nu o ducem în zona de glumă sau în zona de nepăsare ”Lasă, că trece. Mai dormi. Ieşi afară”.

Depresia este considerată boala secolulul 21. Unul din zece români suferă de această boală, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar numărul bolnavilor ar putea fi mult mai mare cred specialiştii pentru că mulţi nu cer niciodată ajutor. 

Sursa: ObservatorNews.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.