Atenţie, şoferi! Acest tratament vă poate lăsa fără permis | Medic: „Substanţa asta iese pozitivă la drug test”

0
888

Un tratament utilizat frecvent în sezonul rece poate deveni o provocare pentru șoferi, mai ales că se pot trezi că pot pica testul la substanțe interzise. Avertismentul medicilor.

Sezonul de iarnă vine cu tot felul de provocări pentru sănătate care se pot extinde şi pe alte planuri şi ne pot lasă şi fără permisul de conducere.

Vorbim despre banalele picături de nas, utilizate de majoritatea dintre noi în tratamentul răcelilor şi tusei specifice sezonului rece. Însă potrivit medicilor, 99% din picăturile de nas de pe piață dau dependență și ar trebui folosite doar la indicația medicului.

”Picăturile de pus în nas pe care le cer și li se oferă – vreau ceva să îmi desfunde nasul – 99% sunt substanțe care dau dependență.

Eu nu recomand mai mult de 5-7 zile, și în prospect scrie asta. De obicei sunt recomandate cele extrem de agresive, care au un efect wow, dar sunt medicamente care dau aceste dependențe extrem de agresive și pe structura nazală, și pe creier.

Se tratează cu abstinență, adică îi spui pacientului să nu-și mai pună, este foarte important mediul în care trăiește, efectul placebo este important. În loc de picăturile de nas, de care sunteți dependent, puteți pune ser fiziologic (…)

Când vorbim decongestionante nazale, cele conțin fenil-efedrină dau pozitiv la testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute”, spune Dr. Cristian Paparău, medic primar ORL.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.