FOTO: Dealeri de droguri pentru elevii din Sighet. Veneau din Cluj

0
1556

La data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Maramureș au pus în aplicare 56 de mandate de  percheziție domiciliară pe raza județelor Maramureș și Cluj și  25 de mandate de aducere într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și  trafic de droguri de mare risc.

S-a reținut că,  15 suspecți constituiți într-un grup infracțional organizat au  vândut pe parcursul anului 2023,  în mod repetat, diferite cantități de cristal (3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc), preponderent către  tineri, inclusiv elevi, din municipiul Sighetu Marmației și localitățile limitrofe.

Peste 30 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, Oradea,  Suceava și Brașov, IPJ Maramureș și IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, al jandarmilor din IJJ Maramureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.  și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.