PERCHEZIȚII: Închiria apartamente pentru a obliga o femeie să practice prostituția

0
518

La data de 14 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, au desfășurat două percheziții domiciliare, la imobilele deținute de un bărbat, de 27 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

Din cercetările polițiștilor a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie 2023, acesta ar fi înlesnit, în mod repetat, practicarea prostituției de către o femeie, de 37 de ani.

În fapt, bărbatul ar fi închiriat apartamente, pentru a le pune la dispoziția femeii, în scopul practicării prostituției, ar fi distribuit pe diverse site-uri web anunțuri referitoare la oferirea de servicii sexuale ale acesteia și ar fi intermediat legătura cu diverși clienți.

În timpul interacționării cu persoanele interesate, acesta ar fi utilizat o aplicație pentru distorsionarea vocii, fiind simulată vocea unei femei.

Totodată, acesta ar fi aranjat transportul femeii la diverse locații și ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către aceasta.

De asemenea, a reieșit că bărbatul ar fi exercitat acte de violență asupra femeii, în scopul determinării practicării în continuare a acestor activități.

Pe numele bărbatului, domiciliat în municipiul București, era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, de un an, fiind condamnat pentru comiterea de infracțiuni rutiere, fiind astfel urmărit.

În urma perchezițiilor efectuate în municipiul Cluj-Napoca, au fost descoperite și ridicate 8 telefoane mobile, un plic cu substanță pulverulentă, albă și 3.200 de lei.

Ulterior, a fost pus în executare un mandat de aducere, fiind audiate și alte 11 persoane, care aveau legătură cu această cauză.

În baza probatoriului administrat, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, la expirarea măsurii fiind încarcerat, în baza mandatului de executare a pedepsei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.