Tânăr din Cluj Napoca reținut după ce oferea droguri gratuit unor consumatori

0
350

La data de 8 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat o percheziție domiciliară la o persoană bănuită de trafic de droguri de risc, deținere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc și mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada octombrie 2021 – toamna 2023, un tânăr, de 23 de ani, ar fi vândut și oferit cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis (drog de risc), unor consumatori din municipiul Cluj-Napoca.

De asemenea, în perioada august 2022 – noiembrie 2023, acesta ar fi deținut, fără drept, pentru consum propriu, droguri de risc și mare risc (canabis și ecstasy), iar, la data de 7 august 2022, ar fi condus un autoturism, pe drumurile publice, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

În urma percheziției efectuate, la locuința bănuitului au fost descoperite și ridicate cantități de canabis, tablete conținând MDMA (ecstasy), mai multe dispozitive de mărunțire, recipiente metalice și din plastic prezentând urme de substanță, o sumă de bani, precum și alte mijloace de probă.

La data de 8 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea tânărului, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj,  cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Suportul de specializate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.