Gabriela Ruse și Ana Bogdan, în sferturile de finală la Transylvania Open. Calificare spectaculoasă la turneul din Cluj Napoca

0
34

Gabriela Ruse și Ana Bogdan au trecut joi seara în sferturile de finală ale turneului de tenis feminin WTA 250 Transylvania Open, ce se dipută săptămâna aceasta la Cluj Napoca. O victorie în penultimul act, le-ar putea aduce pe cele două într-un meci direct, în semifinală.

Gabriela Ruse (188 WTA) e prima româncă ce își asigură prezența în sferturile de finală de la Transylvania Open, cu o victorie entuziasmantă în fața maghiarei Anna Bondar (116 WTA), cu 7-6 (4), 6-2. Ruse a început greu meciul, fiind condusă cu 0-3 și două break-uri avans. Românca a reacționat însă imediat și a egalat la 4-4. În plus, la 5-5, a salvat două mingi de break, reușind să ducă setul în tiebreak, pe care l-a și câștigat apoi.

Gabriela Ruse, în sferturile de finală la Transylvania Open

Setul secund a fost echilibrat până la 2-2, după care Ruse a făcut un prim break și a câștigat următoarele două game-uri foarte disputate, salvând alte 3 mingi de break pentru 4-2. Ultimele 2 game-uri au fost la discreția actualului număr 188 mondial, care a obținut astfel calificarea după o oră și 51 de minute de joc.

Victoria îi aduce pentru moment un salt de 21 de locuri în clasament, până pe 161, dar și un cec în valoare de 6.417 euro. În sferturi, Ruse o va întâlni pe columbiana Emiliana Arango (118 WTA), pe care nu a mai întâlnit-o până acum în circuit.

Ana Bogdan, meci spectaculos

În ultimul meci al zilei a fost și cel mai spectaculos, Ana Bogdan având de învins opoziția acerbă a tinerei jucătoare de doar 17 ani, Nikola Bartunkova (289 WTA), pe care a învins-o greu, cu 4-6, 7-6 (5).

Sportiva cehă s-a impus în primul set în care până la 4-4, jumătate din game-uri au fost câștigate contra serviciului. Bogdan a cedat apoi un break la zero și s-a văzut condusă după primul set.

Actul secund a consemnat în debut câte un break de fiecare parte, până la 6-6, când în tiebreak, favorita numărul 5 nu a amai avut emoții și a egalat pentru decisiv, la a treia minge de set.

Setul 3 a debutat cu un nou schimb de break-uri, repetat apoi încă o dată, până la 5-5, când Bogdan a făcut din nou break și a servit pentru meci.

La capătul unui game pe care l-a întors de la 0-15 și în care a ratat două mingi de meci, Bogdan a închis meciul la a treia șansă, după 3 ore și 15 minute de joc. Cele 60 de puncte WTA pe care le obține Bogdan, pentru prezența în sferturi, nu îi aduc momentan o urcare în clasamentul mondial.

În faza ultimelor 8 jucătoare rămase pe tablou, Bogdan o va întâlni pe favorita numărul 4, spaniola Rebeka Masarova. În cazul în care Ruse și Bogdan vor trece de sferturi, cele două se vor întâlni în semifinala competiției.

Sursa: ObservatorNews.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.