Admitere Pompieri 2023 la școlile postliceale ale MAI. Calendar admitere şi probe de concurs

0
41

Ministerul Afacerilor Interne a dat startul concursului de admitere în instituțiile de învățământ postliceal. Sesiunea se va întinde pe durata a aproximativ patru luni, în perioada octombrie 2023 – februarie 2024.

Tinerii care îşi doresc să urmeze o carieră militară în domeniul situaţiilor de urgenţă au şansa de a se înscrie la concursul de Admitere Pompieri 2023 la şcolile posticeale ale MAI.

Numărul de locuri propuse în anul şcolar 2023-2024 în învăţământul postliceal este de 2.880, iar 52 dintre acestea sunt alocate minorităţilor.

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” alocă, în acest an şcolar 2023-2024, un total de 275 de locuri pentru tinerii care îşi doresc să urmeze o carieră în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Admiterea se face numai prin concurs. Aşadar, cei care îşi doresc o carieră militară în domeniul situaţiilor de urgenţă , pot afla care sunt actele necesare pentru Admitere Pompieri 2023 la şcolile postliceale ale MAI, perioada de înscriere, dar şi forma de evaluare.

Probe de concurs Admitere Pompieri 2023 la școlile postliceale ale MAI

Probele de concurs pentru Admitere Pompieri 2023 la şcolile postliceale ale MAI sunt următoarele: evaluarea cunoștințelor și a performanțelor fizice.

Timpul destinat probei de verificare a cunoştinţelor de la Admitere Pompieri 2023 este de trei ore, potrivit graficului de concurs.

Probele de la Admitere Pompieri 2023 la şcolile postliceale ale MAI sunt notate de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoștințelor, și de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanței fizice.

Proba de evaluare a cunoștințelor de la Admitere Pompieri 2023 constă într-un test grilă, pentru 90% din nota maximă. Proba de evaluare a cunoştinţelor conţine: subiecte din disciplinele: limba română şi limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului, subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

Candidaţilor li se va acorda şi un punct din oficiu la proba de la Admitere Pompieri 2023, reprezentând 10% din nota maximă.

Nota finală de la Admitere Pompieri 2023 la şcolile postliceale ale MAI se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la cele două probe.

Nota de promovare a fiecărei probe de la Admitere Pompieri 2023 este minimum 5. În ceea ce priveşte tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor de la Admitere Poliţie 2023 se vor publica pe site-ul unității de învăţământ organizatoare.

Acte necesare Admitere Pompieri 2023 la şcolile postliceale ale MAI

Candidaţii depun documentele pentru Admitere Pompieri 2023 la şcolile postliceale ale MAI până la data de 24 noiembrie 2023.

În cazul candidaților care au obținut în străinătate o diplomă echivalentă celei de la examenul național de bacalaureat depun următoarele documente:

  • copia diplomei echivalente obținute în străinătate;
  • traducerea legalizată a diplomei echivalente;
  • atestatul de recunoaștere a studiilor, eliberat de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educației.

Dosarul de recrutare de la Admitere Pompieri 2023 conţine documentele prevăzute în anexele nr. 2 și 3 la Ordinul m.a.i. nr. 105/2020 privind examinarea medicală a candidaților la concursurile de admitere în unitățile de învățământ care formează personal pentru nevoile MAI, precum și la concursurile de încadrare în MAI, cu modificările și completările ulterioare, respectiv adeverința medicală eliberată de medicul de familie, precum și consimțământul informat, prevăzute în anexa nr. 3.

În ceea ce priveşte adeverința medicală, aceasta se completează de medicul de familie, iar consimțământul informat se completează și se semnează de candidat în mod lizibil și se depun la unitatea de recrutare.

Cererea-tip de înscriere privind recrutarea candidaților pentru Admitere Pompieri 2023 se completează de către candidat, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Examinarea medicală de la Admitere Pompieri 2023 se realizează în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.