EXCLUSIV: CAPTIVI în războiul din Israel. 56 de pelerini din Gherla și Maramureș evacuați de urgență din Palestina în Ierusalim

0
538

Preotul Parohiei Ortodoxe Mesteacăn, Mircea Lung se afla în aceste zile într-un pelerinaj organizat de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului în Țara Sfântă. În total, grupul organizat are 56 de persoane (din Maramureș și Gherla).

”Doamne Ajută! Acum am ajuns în Ierusalim la un hotel. Eram în așezământul românesc din Ierihon din Palestina când au început alarmele. Aveam programată o vizită în Bethlehem însă șoferul foarte amabil ne-a întors la cazare și ne-au evacuat imediat spre Ierusalim. Totul era blocat. Alarmele sună a război. Noi mâne dimineața trebuia să ne întoarcem acasă. Era ultima zi. Acum ne cazăm și nu știm ce va urma. Deocamdată așteptăm comunicări oficiale. Dumnezeu să ne ajute să ne întoarcem cu bine. Cei de acasă să fie liniștiți pentru că suntem bine” ne-a transmis părintele Mircea Lung.

Premierul Ciolacu: ”Sunt 790 de pelerini români în Israel. Căutăm soluții să-i aducem acasă”

„Împreună cu doamna ministru de Externe căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă.

După cum bine știți, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel”, a spus, sâmbătă, Marcel Ciolacu, întrebat dacă vreun român din Israel a cerut ajutorul autorităților române.

Deocamdată, spune premierul, s-a dat o avertizare de stare de război: „vom vedea evoluează lucrurile”.

Prim-ministrul a precizat că nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.