Pelerinajul de cinci kilometri de la Gherla la Nicula, condus de Mitropolitul Clujului | Credincioșii parcurg drumul credinței pe jos

0
325

Procesiunea de la Gherla la Nicula a început, iar credincioșii, în frunte cu Mitropolitul Clujului, parcurg drumul credinței pe jos, pe o distanță de cinci kilometri.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Clujului, marele praznic al Adormirii Maicii Domnului este precedat de tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, care amintește de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod, aflată în biserica din Nicula, a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

Procesiunea începe luni, de la ora 12:00, de la Biserica Sfântul Nicolae din parcul central al orașului Gherla și va continua, pe jos, până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula, pe o distanță de cinci kilometri.

Aceasta este condusă de către ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, din care va face parte și Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale.

De la ora 18:00, pe altarul de vară al mănăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22:00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, care va avea loc în jurul orei 00.00.

În ziua praznicului, marți, de la ora 09:00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură.

„Pe toată perioada prezenței lor la Mănăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să fie responsabili unii față de alții și mai ales față de ce lasă în urma lor, știind că pășesc într-o grădină a Maicii Domnului”, transmite Arhiepiscopia, potrivit Mediafax.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.