Izolarea podului casei, mai importantă decât oricând

0
1348

În contextul scumpirilor la energie electrică și gaz, izolarea termică și soluțiile de încălzire au devenit cele mai importante puncte pe care romanii le bifează, atunci cand își aleg o locuință sau investesc pentru a o renova pe cea actuala.

Astfel, conaționalii noștri acorda o mare atenție izolației termice (atât la nivelul pereților cat și în poduri/mansarde), pentru a păstra căldura în casă (iarna) sau a tine temperaturile caniculare departe de confortul căminului (vara).   

Ce rol are aceasta componenta? Izolația încetinește conductia căldurii, fie că este din interior spre exterior iarna sau din exterior înăuntru vara. Cu cât căldura se mișcă mai lent prin pereți, tavan și podea, cu atât mai rar trebuie să fie înlocuită de centrala sau îndepărtată de aparatul de aer condiționat. Aceasta înseamnă o utilizare mai mică a energiei, facturi mai mici la utilități, o durată mai lungă de viață a aparatelor tocmai amintite și un mediu de viață mai confortabil.

Când vine vorba de izolație, mai mult este mai bine. Dar există un punct în care devine ineficient din punct de vedere al costurilor să continuați să adăugați izolație. Soluția? Apelați la profesioniști care pot face o evaluare rapidă și pot instala corect orice tip de izolație pentru pod sau mansardă, precum Izolatiinaturale.ro. 

Există o varietate de tipuri de izolație care pot fi instalate în orice casă:

  • Izolație suflată – Există două tipuri majore de izolație suflată: celuloză și fibra de lemn. Avantajele izolației suflate sunt că acoperă toate găurile și colțurile unei pod pe care izolația din fibră de sticlă nu le acoperă de obicei.
  • Role din fibră de sticlă – Rareori vedem baterii din fibră de sticlă instalate corespunzător într-o mansardă. Când nu este instalat corespunzător, există goluri între anumite părți și podeaua mansardei și acest lucru creează convecție, care apoi are ca rezultat un transfer de căldură radiant. Cu alte cuvinte, nu izolează la întregul său potențial față de izolația suflată.  
  • Spuma poliuretanică– Așa cum am menționat, izolarea cu celuloză ori fibră de lemn prin pulverizare este cel bun lucru – este curat, sănătos, rapid și eficient. Spuma, în schimb, poate da mari probleme de sănătate celor din locuință.

Avantajele tale când alegi izolația Lână de lemn – made by STEICO

Economii de până la 40% la energie

– Se aplică automat, grație sistemelor moderne de pompare mecanică uscată

– Nu există pierderi de material

– Stopează formarea punților termice: pomparea garantează umplerea oricăror spații, orificii sau fisuri, altfel imposibil de izolat cu vata minerală

– Garantează o izolație termică de top: 0.038 W/mK față de 0,044 W/mK la vată

– Are o rezistență la foc clasa B – S1; d0, altfel spus, oprește flăcările mult mai bine decât vata minerală

– Împiedică mucegaiul și sporii de ciuperci – prin tratarea celulozei cu săruri de bor acestea sunt distruse

– Sărurile de bor sunt de patru ori mai sănătoase chiar decât sarea de bucătărie (nu este dăunătoare pentru organismul uman)

– Oferă o izolație fonică de patru ori mai bună decât a vatei

– Promite o izolație pe timp de vară de trei  ori mai performantă decât a vatei 

– Nu este iritantă pentru oameni

– Nu conține formaldehidă sau alți compuși chimici periculoși

– Izolarea se execută într-un timp scurt: o mansardă se izolează într-o singură zi, curat, fără deșeuri, fără pierderi de material

– În 4-5 ani se recuperează întreaga investiție

Ai consultanță gratuită prin specialiștii Izolații Naturale – descoperă totul despre izolarea podului/ mansardei cu fibre de lemn ori celuloză reciclată!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.