Cum să îți deschizi un restaurant cu bani puțini sau chiar cu finanțare 0 din partea ta

0
5585

Lansarea unui nou restaurant nu este deloc o treabă ușoară și de aceea doar cei dintre cei mai pasionați antreprenori aleg o astfel de cale. Pe lângă un concept diferit de concurență, un meniu care să atragă clienții și o atmosferă relaxantă, un restaurant presupune extrem de multă muncă dar și investiții pe măsură.

Pentru cei entuziaști însă și care își doresc cu adevărat o astfel de afacere există și căi alternative pentru a obține finanțare pentru a-și lansa restaurantul dorit. Și de cele mai multe ori există chiar șansa unei finanțări nerambursabile și care nu necesită nici capital inițial.

Dacă și tu ești în situația în care vrei să intri într-o astfel de afacere Horeca, pe lângă pasiunea ce trebuie să te motiveze cu adevărat, mai ai nevoie și de ceva fler și răbdare pentru a descoperi și aplica la schemele financiare, fondurile europene sau de stat sau la alte granturi care apar constant ca măsuri de sprijin pentru finanțarea antreprenorilor aflați la început de drum.

Pe scurt, iată cum poți să îți deschizi propriul restaurant cu bani puțini sau aproape deloc.

1. Fă-ți un plan cât mai detaliat despre cum vrei să arate viitorul tău restaurant

Găsește un concept care să atragă clienții și să fie ”altceva” decât concurența, fie că locația este unică, fie că preparatele din meniu sunt deosebite, fie că întreaga atmosferă pe care o propui este diferită. Stabilește încă de la început ce preparate ai vrea să servești clienților tăi și care este specificul restaurantului, întrucât în funcție de asta vei descoperi și ce echipamente profesionale de bucătărie vei avea nevoie pentru ca bucătarii tăi să pregătească meniul dorit. Concentrează-te pe echipamentele necesare și nu face rabat de la calitatea lor pentru că de acestea va depinde întregul tău succes. Pasul imediat următor ar fi să te gândești la cum vrei să arate locația propriu-zisă, ce capacitate să aibă și cum ai vrea să fie amenajată. Ia în considerare și toate legile pe care trebuie să le respecți ca unitate alimentară și ce avize vei avea nevoie.

2. Încearcă să fii la curent cu toate programele de finanțare care se lansează

Multe dintre programele de finanțare la care poți să aplici se găsesc pe site-urile oficiale ale statului român cum ar fi cel al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Fiecare program, schemă sau grant de finanțare vine la pachet cu un ghid în care se vor stipula toate criteriile pentru a vedea dacă și proiectul tău se poate încadra ca unul eligibil.

În industria Horeca sunt destul de frecvente programele care oferă finanțare chiar și 100% nerambursabilă pentru cei care doresc ori să își deschidă o afacere în acest domeniu, ori să o modernizeze sau să o extindă pe cea deja existentă.

Dintre cheltuielile eligibile și pentru care vei primi fonduri fără ca tu să plătești nimic se referă la cele mai importante active ale unei astfel de afaceri: echipamentele profesionale de bucătărie. Și pentru a fi sigur că vei achiziționa în termen util tot ce ai nevoie trebuie să găsești pe piață furnizori serioși și profesioniști.

Be Our Guest are în portofoliul său echipamente, instrumente și accesorii profesionale necesare oricărui tip de unitate alimentară îți dorești să lansezi: restaurante clasice, fast food-uri, pizzerii, shaormerii, unități de catering și autoservire, patiserii, cofetării și chiar baruri. Cu o echipă de profesioniști ce au peste 10 de experiență în domeniul Horeca, Be Our Guest îți poate asigura la cele mai înalte standarde de calitate orice echipamente ai avea nevoie, de la mașini de gătit, cuptoare, grătare și alte accesorii de bucătărie, până la mobilier de inox, echipamente frigorifice sau de spălare a vaselor. De asemenea, nu va trebui să îți faci griji nici pentru livrarea acestora sau pentru decontarea plăților conform criteriilor din programele de finanțare.

3. Scrie efectiv proiectul respectând ghidul programului de finanțare

Pentru ca proiectul tău să fie aprobat trebuie să respecți toate etapele și toate criteriile de eligibililitate expuse în ghidul programului la care vrei să aplici. Așadar, este foarte important să ai un proiect foarte bine scris și la obiect pentru a obține finanțarea mult dorită. Bineînțeles, proiectul trebuie depus în termenele prevăzute și odată ce ai semnat și contractul de finanțare să respecți tot ce ai scris în proiect.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.