Clujul se pregăteşte de carantina de weekend | Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a trecut de şase cazuri la mia de locuitori

0
158

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit incidenţa ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de şase cazuri la mia de locuitori şi se pregăteşte de carantina de weekend.

În municipiul Cluj-Napoca, rata este de 6,03 la mia de locuitori, iar prefectul Tasnadi Szilard a declarat, miercuri, că urmează o perioadă de supraveghere de 48 de ore, după care, dacă incidenţa nu scade, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va institui vineri carantina de weekend.

De asemenea, de la pragul de 6 la mie, se instituie carantina de noapte în weekend. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, persoanele nevaccinate nu pot ieși din casă între orele 20.00 – 5.00 decât pentru câteva motive întemeiate. În aceste zile, magazinele se închid la ora 18.00, potrivit prefectului.

În plus, sunt interzise nunțile, botezurile, se închid cinematografele, sălile de spectacole, teatrele, sălile de fitness.

În afară de Cluj-Napoca, în judeţul Cluj sunt şi nouă comune cu incidenţă de peste 6/1.000. Cea mai mare rată este în comuna Cătina, 12,20 la mia de locuitori. 

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.