Managerul spitalului din Dej nu permite personalului nevaccinat să lucreze în anumite secţii: „Le-am spus asistentelor că le detaşez şi aduc altele vaccinate”

0
203

Managerul spitalului din Dej este primul care anunţă că nu va mai permite personalului nevaccinat să vină la muncă. Regula se aplică doar pentru anumite secţii, iar angajaţii aflaţi în această situaţie au fost deja informaţi, scrie ObservatorNews.ro.

Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, a precizat că doar personalul vaccinat va mai lucra în anumite secţii. Decizia a fost luată după ce spitalul din Dej a fost copleşit de numărul foarte mare de cazuri din ultimele săptămâni.

„În două săptămâni a explodat numărul pacienţilor infectaţi. Astăzi, în acest moment, avem 23 de pacienţi pe secţia de COVID-19 şi şase în terapie intensivă (…) De această dată dau decizie internă, urmează azi să o scriu, am anunţat pe toată lumea: nu voi mai accepta să se lucreze pe secţia COVID şi în punctele unde există contact cu COVID – Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), Terapia Intensivă, Radiologie, etc. – decât cu personal vaccinat. Am transmis asistentelor – celor care nu sunt vaccinate – că, deşi vor fi afectate la buzunar, nu voi ezita să le detaşez. Le iau de acolo, le detaşez, şi duc altele care sunt vaccinate. Eu, ca şi manager, consider în acest moment că pe acele secţii şi compartimente care lucrează cu pacienţii COVID este obligatoriu ca personalul să fie vaccinat”, a declarat Mihai Pandrea pentru Dej24.ro.

Acesta a mai afirmat că procentul de vaccinare în rândul personalului unităţii pe care o conduce este de 83%.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.