Şase persoane au ajuns de la UNTOLD la spital

0
19

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile au constatat in prima zi a festivalului UNTOLD un număr de opt infracțiuni care vizează încălcări ale Legii privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și patru sancțiuni contravenționale aplicate la Legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma neregulilor constatate, polițiștii din Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au aplicat în total 38 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au constatat șase infracțiuni prevăzute de Legea privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și de Legea privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Au fost aplicate 27 de amenzi și 18 avertismente privind încălcări constatate pe linia prevenirii situațiilor de urgență și a regulilor referitoare la fumat în locurile publice. Activitățile de verificare și control privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă vor continua și în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficiențele pe această linie.

În punctele și posturile medicale avansate 126 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecțiunilor au fost soluționate pe loc, doar în șase situații a fost cazul de a se transporta persoane la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu aeronava din dotare, a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datelele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Din punct de vedere operativ, personalul din Centrul Operaţional, cât şi cel pe linie de comunicaţii aeronautice din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca au asigurat suportul tehnic al aeronavei pe timpul festivalului.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.