Fetiţă de 3 ani chemată în instanţă de Primăria Cluj-Napoca | Mai multe persoane au organizat un protest

0
982

Mai multe persoane au organizat, în această dimineață, un protest în fața Primăriei din Cluj-Napoca, după ce instituția a chemat în judecată o fetiță de doar trei ani.

Lara, de 3 ani, și tatăl ei s-au prezentat în fața judecătoriei la ora 8.40, răspunzând la citațiile pe care le-au primit amândoi, separat, de parcă ar fi amândoi adulți.

Cu câteva zile în urmă, avocata lor a prezentat în scris, și azi în sală, verbal, Întâmpinarea formulată în apărarea celor doi. Familia contestă cererea de chemare în judecată a minorei, dar și dreptul primăriei de a impune așa-numita „taxă de ocupare abuzivă” pe baza unei fișe de calcul cu referire la o Hotărâre de Consiliu Local care a fost anulată de către Tribunalul Cluj în 2014 și de Curtea de Apel în 2015.

Judecătoarea de azi, conform regulilor procedurale, a lăsat timp primăriei să studieze această întâmpinare și să răspunde la ea, astfel încât pe 27 septembrie se va convoca o nouă înfățișare. Sperăm că justiția va face drepate„, au transmis activiștii de la Căși sociale ACUM / Social housing NOW.

Cum a inceput totul

În 24 iunie 2021, Sz.D. și fata lui de 3 ani, au primit o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât.

În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei.

Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani.

Citește mai mult în apelul activiștilor: https://bit.ly/3kJwtf9

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.