Şoferi băuţi prinşi de poliţiştii clujeni

0
10

La data de 22 august, în jurul orei 04.30, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Gherla au depistat un bărbat de 54 de ani care conducea un autoturism pe strada Cloșca, sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, verificările efectuate au indicat faptul că acesta nu deținea permis de conducere.

Testarea cu aparatul etilotest a rezultat pozitivă, fiind prezentată o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

**

La aceeași dată, în jurul orei 19.45, pe raza localității Buru, pe DJ 107M, polițiștii Secţiei 9 Poliție Rurală Turda au oprit în vederea efectuării unui control, un conducător auto de 63 de ani, din județul Mureș, căruia testarea cu apartul etilotest i-a indicat o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Ulterior, în jurul orei 00.30, polițiștii aceleiași unități, respectiv ai Secţiei 9 Poliție Rurală Turda au depistat un tânăr de 26 de ani, din comuna Petreștii de Jos, care se deplasa cu un autoturism pe drumul comunal DC 88, deși nu avea permis de conducere.

Totodată, cel în cauză se afla sub influența băuturilor alcoolice, fapt rezultat în urma testării cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

**

La data de 21 august, în jurul orei 23.30, un conducător auto în vârstă de 25 de ani, din comuna Frata a fost depistat sub influența bauturilor alcoolice de către polițiștii Biroului Rutier Cluj, în timp ce se deplasa pe strada Horea, din municipiul Cluj-Napoca.

În urma testării cu aparatul etilotest, tânărului i-a rezultat o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză sunt efectuate cercetări privind comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

**

La data de 21 august în jurul orei 22.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au depistat un bărbat de 48 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe strada Libertății, din localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea probelor de sânge la unitatea medicală, fiind astfel

efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.