Un medic din Cluj, de 72 de ani, aflat în scaun cu rotile, erou pentru zeci de bătrâni

0
173

Un medic de 72 de ani din Cluj a devenit erou la centrul de bătrâni, după ce a tratat pacienții deși el este țintuit în scaunul cu rotile, scrie Antena3.ro.

Medicul a făcut o formă severă de COVID, dar chiar și așa a pus bolnavii pe primul loc și a continuat să se îngrijească pe cei 80 de bătrâni. Starea medicului s-a gravat și a ajuns la terapie intensivă, însă ca prin minune și-a revenit. Acum după ce a scăpat de virus, nu s-a recuperat complet, dar s-a întors la muncă în centrul social.

Szentagotoi Lorant este un exemplu de putere, un medic care și-a pus în pericol viața ca să își trateze pacienții. În urmă cu câteva luni centrul social pe care îl conduce s-a transformat în focar de coronavirus. O infirmieră a adus virusul și a fost doar o chestiune de câteva zile până când acesta s-a răspândit. Deși s-a infectat și el, medicul a continuat să aibă grijă de bătrâni.

„Am făcut o forma foarte severă, știam că se va întâmpla ceva. Am refuzat inițial ca să mă internez, dar trei zile am lucrat cu temperatura de peste 38, cu saturația de 70-80. Personalul mă purta în căruciorul cu rotile cu oxigenul după mine. Tratamentul pe care l-am urmat nu a nu a dat rezultate a făcut o formă gravă de COVID. Când am văzut că sunt cu oxigen saturat la 70, temperatura nu scade cu nimic orice medicament, am zis că este un caz foarte grav”, a spus acesta.

Medicul a ajuns la terapie intensivă și nu i se mai dădeau mari șanse

„Am ajuns la spital la terapie intensivă cu afectare de 80-90% la plămâni cu o dureri foarte mari. Parcă ești băgat în cuptorul de foc și cu un clește smulge cineva carnea de pe tine”, a mai spus medicul.

A reușit să învingă boala iar medici care la-au tratat nu le-a venit să creadă. El s-a grăbit să se întoarcă la pacienții săi care i- au făcut o surpriză.

„O amintire pe care nu o voi uita niciodată. Vreo 30-40 de oameni erau afară, mă așteptau cu flori, plângând de bucurie”, a povestit medicul.

Bătrânii au doar cuvinte de laudă pentru cel care i-a îngrijit ani de zile. La 72 de ani chiar dacă nu este recuperat complet, doctorul și-a reluat munca în centrul social pe care la înființat în 1994.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.