Tragedie la Cluj: Un copil de 3 ani a supravieţuit unei operaţii pe creier, dar a fost ucis de coronavirusul luat din spital

0
57

A supravieţuit unei operaţii complicate pe creier, dar a fost ucis de coronavirusul luat din spital. Este povestea tragică a lui Matei, un băieţel care, chiar azi ar fi împlinit 3 ani. Părinţii dau vina pe medici care l-au internat într-un salon cu doi pacienţi vârstnici bolnavi de Covid. Revoltaţi, oamenii vor ca judecătorii să le facă dreptate, scrie observatornews.ro.

O lună şi două zile a durat chinul micuţului şi în tot acest timp a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca. Părinţii nu şi-ar fi închipuit niciodată că în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier.

Ariana, mama copilului:”A ieșit operația, copilul era bine”.

Băiețelul a fost internat în salon cu doi pacienți cu simptome Covid-19

Răul cel mare avea să se întâmple însă în timp ce copilul era la Terapie intensivă. Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeași secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici.

Dumitru, tatăl copilului: Erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”.

Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar se simţea din ce în ce mai rău. Avea febră şi dureri mari în piept şi în spate. Neputincios, tatăl cere ajutor.

Ariana, mama copilului: ”Sotul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. E normal, e postoperator. Îi spunea și sotul meu: domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni. Nu, imposibil să aibă ceva”.

Matei a fost transferat la Infecțioase când avea deja 70% afectare pulmonară

Ceva avea. Abia al treilea test PCR avea să iasă pozitiv. Trecuseră două săptămâni de la operaţie.

Abia in 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, dar mult prea tarziu. O confirma fișa de internare pe care scrie clar ca avea deja 70% afectare pulmonară, iar la ancheta epidemiologică este consemnat că a fost internat în acelasi salon cu doi pacienți confirmati cu Covid 19.

Citeşte toată povestea pe observatornews.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.