Tânăr reţinut pentru 24 de ore după ce şi-a lăsat câinele dezlegat într-un parc din Cluj şi un copil a fost muşcat

0
109

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca, la data de 25 martie, tânărul de 25 de ani, din Deva, a fost reținut pentru 24 de ore. 

Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită de OUG 55/2002.

Ştirea iniţială:

La data de 23 martie, în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că, în Parcul Central Simion Bărnuțiu din Cluj-Napoca, un minor a fost mușcat de un câine.

La fața locului, s-a stabilit că un minor în vârstă de 4 ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se afla în parc împreună cu mama sa, a fost mușcat de un câine care nu ar fi fost asigurat cu lesă și botniță, conform prevederilor legale pentru acea categorie de patruped.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificat propietarul câinelui,  un tânăr de 25 de ani, din Deva.

În urma evenimentului, minorul a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale, acesta neavând nevoie de internare.

Raportat la cele constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită de OUG 55/2002.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.