Locuitorii comunei Jichişu de Jos vor beneficia de transport public până în municipiul Dej

0
44

În cadrul ședinței ordinare din data de 25 februarie, Consiliul Județean Cluj a aprobat atribuirea a trei licențe de transport public județean de persoane, prin servicii regulate, pe traseele: Dej-Jichișu de Jos-Jichișu de Sus, Dej-Codor și Dej-Tărpiu.

Atribuirea celor trei licențe de traseu către singurul operator de transport interesat, respectiv firmei Costrans Import Export SRL, s-a realizat în cadrul unei proceduri de atribuire directă, pe o perioadă de 60 de zile. Ulterior, la cererea operatorului, valabilitatea licențelor va putea fi prelungită pe perioade succesive de 60 de zile, până la data finalizarea licitației pentru operarea tuturor traseelor de transport public județean, respectiv până la finalul acestui an.

Astfel, începând din lună martie 2021, cetățenii comunei Jichișu de Jos, și nu numai, vor beneficia de o legătură directă și sigură către cel mai mare și mai apropiat centru urban din zona de nord-vest a județului Cluj – municipiul Dej.

Conform programului de transport transmis de operator, acesta va efectua curse zilnice pe cele trei trasee adjudecate, cele mai numeroase, 10, având loc pe ruta Dej-Jichișu de Jos-Jichișu de Sus și retur.


Reamintim faptul că, până la realizarea licitației publice privind atribuirea noilor licențe de traseu, în conformitate cu Programul de transport public de persoane prin curse regulate la nivelul județului Cluj, Consiliul Județean va organiza periodic astfel de ședințe de atribuire. Scopul acestora este de a asigura operatori de transport pe toate traseele intrajudețene rămase neacoperite, astfel încât tot mai mulți clujeni să beneficieze de un mijloc de deplasare sigur, constant și eficient.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.