Eveniment privat la Dej întrerupt de polițiști! Oamenii legii au dat amenzi

0
69

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și Secției 5 Poliție Rurală Dej, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile, dar și de polițiști locali din cadrul Poliției Locale Dej, au desfășurat activități preventiv-reactive în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19, prin verificarea modului de respectare a măsurilor stabilite în contextul actual al stării de alertă.

Acțiunea s-a desfășurat la data de 13 februarie a.c., în intervalul orar 18.00 – 00.00, pe raza municipiului și a comunelor arondate.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 14 societăți comerciale, respectiv localuri de alimentație publică și săli de jocuri.

Totodată, au fost verificate în trafic peste 70 de vehicule și legitimate 153 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, 31 dintre acestea pentru nerespectarea normeloc de circulație pe drumurile publice conform OUG 195/2002R și 14 pentru încălcări aduse prevederilor Legii 55/2020.

Alte 3 sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu Legea 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun .

EXEMPLU: eveniment privat întrerupt de polițiștii dejeni

În jurul orei 18.30, cu ocazia verificărilor efectuate la un local de alimentație publică, s-a stabilit faptul că nu sunt respectate normele legale de distanțare socială, localul funcționând la aproximativ 60% din capacitate. Astfel, administratorul societății a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, cu ocazia unui alt control, efectuat în jurul orei 20.30, s-a stabilit faptul că același local continuă să funcționeze, la o capacitate de aproximativ 90%, motiv pentru care a fost luată măsura sancționării contravenționale a admistratorului societății și a fost dispusă încetarea activității.

Cele două sancțiuni aplicate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt în valoare de 5.000 de lei.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.