Amenzi de peste 20.000 de lei în judeţul Cluj, în contextul pandemiei COVID-19 (FOTO)

0
28

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, la data de 21 decembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ştefan Cicio Pop” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, precum și alături de poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării efectelor negative generate de virusul Covid-19.

În cadrul acțiunii au fost angrenate 376 de forțe, fiind legitimate 3.027 de persoane și verificați 127 de operatori economici din întregul județ, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane .

De asemenea, polițiștii au verificat 250 mijloace de transport persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de Coronavirus. Dintre acestea, 119 au reprezentat mijloace de transport public în comun, verificându-se în aceeași manieră și respectarea măsurilor instituite în zona stațiilor destinate acestora.

Încălcarea normelor prevăzute de Legea 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, a atras aplicarea unui număr de 147 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23.700 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că în perioada următoare vor continua activitățile în vederea asigurării respectării prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.