O lună de carantină la Gherla! Oraşul va scăpa joi de restricţii

0
26

În aceste condiții, măsura de carantinare a localității, care expiră miercuri noapte, nu va mai fi prelungită, au declarat pentru EBS Radio autoritățile județene.

Municipiul a intrat în carantină în 5 noiembrie, pentru 14 zile, când rata cumulată de infectare (numărul cazurilor în interval de 14 zile) a fost de 8.44 la mia de locuitori.

Măsura de carantinare a fost prelungită în 2 rânduri, cu cate o săptămână. Efectele ultimei decizii expiră miercuri la ora 0.00 și nu vor mai fi prelungite.

În momentul de față suntem la 5.38 cazuri de Covid-19 la 1.000 de locuitori, astăzi, incidența pe Gherla. A scăzut foarte mult, sub media națională, astfel că vom ridica măsura carantinării, care expiră miercuri noapte. Sigur că orice carantină e dificil de gestionat, fiind totuși un municipiu, nu ca în cazul comunelor pe care le-am mai avut înainte de carantinat. A fost puțin mai complicat, e vorba de un număr mai mare de forțe de ordine care au fost implicate acolo, dar până la urmă și-au făcut treaba și se văd și rezultatele. Oamenii au înțeles că aceste restricții sunt pentru sănătatea lor, până la urmă. Chiar dacă noi am prelungit în primă fază cu șapte zile, în speranța că va scădea, din păcate eram la 7 și ceva, 7.19 și a trebuit să mai prelungim cu încă șapte zile, pentru a ne asigura că trendul este unul descrescător și asta se confirmă până la urmă”, a declarat pentru EBS Rdio prefectul Mircea Abrudean.

În acest moment, nicio altă localitate, în afară de municipiul Gherla, nu se mai află în carantină, potrivit autorităților județene.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.