Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie în Cluj-Napoca! Au fost legitimate peste 200 de persoane (FOTO)

0
26

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat acţiuni în vederea impunerii respectării măsurilor instituite în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Acțiunile desfășurate ier, 14 noiembrie, au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și ai Grupării Mobile ,,Ștefan Cicio Pop,, Cluj-Napoca, inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dar și a polițiștilor locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11.00-13.00, a vizat impunerea respectării măsurilor prevăzute de Legea 55/2020, fiind verificate societăți comerciale și zone aglomerate din întreg municipiul.

Cea de-a doua etapă, desfășurată în intervalul orar 17.00-20.00, a vizat respectarea măsurilor impuse unităților de cazare privind servirea de mâncăruri și băuturi doar persoanelor cazate în acele spații.

Ulterior, polițiștii au acționat în centrele comerciale din municipiul Cluj-Napoca, fiind verificate societățile comerciale și persoanele aflate în interior.

Astfel, au fost verificate 132 de unități de cazare și societăți comerciale și au fost legitimate 223 de persoane.

Urmare a neregulilor constate, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, în valoare de 10.550 de lei.

Pentru abateri ale normelor privind conviețuirea socială, a ordinii și liniștii publice, forțele de ordine au aplicat 9 sancțiuni, conform Legii 61/1991R, iar pentru abateri ale normelor rutiere, polițiștii rutieri au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002R.

Cu ocazia verificărilor efectuate unităților de cazare, nu au fost constate nereguli.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.