POLIȚISTA care încalcă legea în timpul serviciului (VIDEO)

0
508

Daniela P. , o polițistă din județul Cluj Napoca a postat pe o rețea de socializare o filmare de tip „story” în care se afla la volanul unei mașini pe drumurile publice. Ceea ce ne-a atras atenția a fost că femeia nu era la volanul oricărei mașini, ci la volanul unui echipaj de poliție, aflându-se în timpul serviciului.

Un internaut care a văzut filmarea a întrebat-o pe rețeaua de socializare care este sancțiunea prevăzută pentru această abatere și dacă există vreo excepție pentru polițiști. Aceasta a răspuns următoarele:

Așa cum a răspuns și ea, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare. Nerespectarea acestei norme de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contravenție și este sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă (în prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

Oare se va aplica vreo sancțiune și pentru această polițistă sau colegii de breaslă se vor face că nu observă acest incident ?

Așteptăm un punct de vedere din partea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.