Poveste de dragoste în timp de pandemie: Un bihorean a trecut ilegal frontiera din Austria și Ungaria ca să ajungă la iubita din Gherla

0
85

Un tânăr de 20 de ani a fost trimis în judecată pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totul s-a întâmplat în perioada stării de urgență, în luna aprilie 2020, scrie clujust.ro.

Tânărul originar din județul Bihor, aflat la muncă în Austria, a trecut ilegal două granițe, cea dintre Austria-Ungaria și Ungaria-România,  pentru a scăpa de carantină și a ajunge la iubita lui din Gherla, județul Cluj.

Încercarea i-a reușit până în România, în localitatea Santăul Mare din comuna Borș, unde tânărul a fost prins, în timp ce se pregătea să ia un autobuz spre Cluj. El a devenit suspect când i s-a cerut declarația pe propria răspundere și nu o avea.

Tânărul nu a recunoscut inițial că vine din străinătate și a declarat că a luat un autobuz din Oradea spre Gherla, unde locuiește prietena sa, dar a constatat că a urcat în autobuzul greșit. Așa că ar fi coborât în Santăul Mare, de unde a comandat un taxi, care să-l ducă înapoi în Oradea.

Dar la percheziția corporală a fost dat de gol de obiectele găsite asupra lui: euro, forinți, un bon fiscal, bilet de tren și o sticlă de Cola luate din Ungaria.

Prins cu mâța-n sac, tânărul a recunoscut că a venit din Austria, unde i-a expirat contractul de muncă și că a vrut să evite carantina de 14 zile. El a povestit că a trecut granițele fără probleme, folosind aplicația Google Maps.

Pentru fapta sa, Judecătoria Oradea i-a aplicat la începutul lunii octombrie o amendă de 1400 de lei, corespunzătoare unui număr de 140 de zile amendă.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.