Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca devine spital COVID-19

0
98

În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Hotărârea nr. 49 privind introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19. 

Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.

Mai exact, vor fi disponibile 17 paturi ATI şi 80-100 de locuri pe secţiile normale.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 50 s-au luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează:

trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;

trecerea  la scenariul 2 de funcționare pentru Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;

trecerea  la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Primară „Horea” Cluj-Napoca – Structura 1, începând cu data de 13.10.2020.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.