Ample acţiuni în judeţul Cluj pentru prevenirea şi combaterea infectării cu virusul COVID-19 (FOTO)

0
18

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu virusul COVID-19, poliţiştii judeţului Cluj au acţionat în sistem integrat, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Direcţiei de sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Venterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj.

În ultimele 24 de ore, peste 500 de efective au acţionat în sistem integrat, la nivelul judeţului Cluj, fiind verificate zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe şi mijloace de transport în comun.

Astfel, au fost verificate peste 100 de societăţi comerciale, dintre acestea 72 reprezentând restaurante, terase şi baruri deschise publicului.

Câteva exemple semnificative din cadrul acţiunilor desfăşurate:

În municipiul Cluj-Napoca, activitatea de verificare a respectării măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii Covid-19 desfăşurată de poliţiştii municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu celelalte instituţii, au impus aplicarea a peste 60 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, conform Legii 55/2020.

Poliţiştii dejeni, în colaborare cu celelalte instituţii, au desfăşurat verificări şi controale în urma cărora au fost constatate 36 de abateri de la prevederile Legii 55/2020.

Totodată au fost verificate peste 80 de societăţi comerciale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin angrenaţi în acţiunile de verificare, împreună cu reprezentanţi ale celorlalte structuri, au legitimat peste 130 de persoane, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020.

Recomandăm tuturor cetăţenilor păstrarea distanţării fizice, portul măştii de protecţie în spaţiile unde acest lucru este obligatoriu, în mijloacele de transport în comun şi respectarea modului de organizare a evenimentelor, pentru a nu fi expuşi riscurilor.

Amintim că începând de azi, 7 octombrie 2020, a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie de către persoanele cu vârstă de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Cluj.

Nerespectarea acestei măsurii reprezintă o contravenţie sancţionată cu amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei, conform art. 66 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.