Preot din Cluj, furios pe rudele unui decedat pentru că nu i-au plătit taxa pentru locul de veci (VIDEO)

1
1196

Un preot din Cluj a făcut o criză de nervi la o înmormântare, pe motiv că rudele decedatei nu au plătit taxa pentru locul de veci. Părintele Florin Parasca, paroh în Tăuți, Cluj, a refuzat să oficieze slujba de înmormântare, pretinzând familiei să-şi ceară iertare pentru modul în care a fost tratat și să îi pupe mâinile.

„Nu încep slujba de înmormântare până când familia nu-şi cere iertare pentru modul urât în care s-a comportat cu mine în ultimele trei zile”, a spus preotul ortodox Florin Parasca.

Membrii familiei şi-au oferit scuzele preotului, iar acesta a întins mâinile să-i fie pupate. În acel moment, oamenii prezenţi la înmormântare au vociferat şi acesta a fost apostrofat: „De ce v-aţi făcut preot?”

„Biserica are rânduiala ei ca orice instituţie. Eu ce vreau cu treaba asta, ca pacea să se aşeze peste noi. Şi eu sunt tulburat şi dânşii. Ei îşi cer iertare şi eu îi iert. Acum toţi suntem tensionaţi dar în timp se pot întâmpla lucruri urâte şi neplăcute. Sunteţi oameni în vârstă şi aţi văzut câte necazuri se pot întâmpla în viaţa unei familii, când o familie se răscoală asupra bisericii. De aceea vă spun haideţi să fie cu duh de pace, să ne iertăm şi şi să putem slujim în tihnă că altfel eu nu pot să slujesc. Dumnezeu să vă ierte şi să ridice blestemul asupra familiei dvs. şi asupra urmaşilor şi să îl şteargă. Pentru că modul în care v-aţi comportat în aceste trei zile mi-a mâhnit sufletul. Nu m-aţi înţeles. Mi-aţi făcut reclamaţii. M-aţi ponegrit în tot satul. Aţi ajuns tot la cuvintele mele”, a spus preotul Parasca.

Un apropiat al familiei a declarat pentru presa locală că preotul a condiționat slujba de înmormântare de suma de 5.000 de lei, pentru ca defuncta să fie înmormântată în cimitirul din Tăuți.

”Defuncta are loc de veci în cimitirul din Tăuți, unde este îngropat din 1986, soțul ei. Preotul nu a vrut să oficieze slujba de înhumare până nu a primit suma de 5.000 de lei, o sumă mare pentru oricine în ziua de azi. Familia a fost de acord să îi dea 3.500 de lei dar el nu și nu. Apoi la slujba de înmormântare nu a vrut să o înceapă până când familia nu și-a cerut iertare, ba mai mult să îi sărute și mâna. A fost și cu blesteme”, a declarat un participant la slujba funerară.

Preot la înmormânare, Bani, bani, bani. FURIOS pe rudele care nu au plătit locul de veci!De ce v-ați făcut preot? Preotul: Eu nu sunt sluga voastră – VIDEOTotul lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al unei femeiDetalii aici:https://dejnews.ro/2020/08/17/preot-din-cluj-furios-pe-rudele-unui-decedat-pentru-ca-nu-i-au-platit-taxa-pentru-locul-de-veci-video/Sursa video: stiridecluj.ro

Publiée par Vasile N. Dale sur Lundi 17 août 2020

sursa: observatornews.ro

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. Incredibil!
    Daca o asemenea atitudine a unui „slujitor al bisericii” ramine neclarificata de catre mai-marii bisericii, atunci am rezerve serioase privind moralitatea acestora!

    Cum e posibil ca un asemenea personaj sa se numeasca „slujitor al bisericii” cind nu numai ca nu poate gestiona o situatie sensibila dar contribuie in mod execrabil la inflamarea conflictului!

    Rusinos pentru acest personaj care, vremelnic, poarta vesmintele preotesti dar care nu le face deloc cinste!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.