Biciclişti şi conducători de trotinete amendaţi în cadrul unei ample acţiuni desfăşurate de poliţiştii clujeni (FOTO)

0
44

La data de 10 august, în intervalul orar 18.00-20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune pe raza întregului municipiu, în vederea prevenirii accidentelor rutiere, cu preponderență ale celor în care sunt implicaţi conducătorii de biciclete/trotinete, dar şi în vederea conştientizării acestora cu privire la  regulile de circulaţie pe drumurile publice.

În cadrul acţiunii au fost legitimate peste 260 de persoane şi au fost verificate 164 de vehicule.

În urma neregulilor constate au fost aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea pentru abateri ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, pentru nerespectarea normelor rutiere în vigoare, 11 conducători de trotinete şi 14 biciclişti au fost sancţionaţi contravenţional conform OUG 195/2002R.

Totodată, 9 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru traversarea neregulamentară a străzii.

Poliţiştii au aplicat un număr de 33 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză, fiind reţinute 5 permise de conducere.                       

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru abateri ale altor norme legislative, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sau Legii 61/1991R privind  încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada următoare, acţiunile poliţiştilor vor continua pentru asigurarea gradului de disciplina rutieră.

Exemplu accident rutier:

La data de 8 august, în jurul orei 00.30, o femeie de 30 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, în timp ce se deplasa cu o trotinetă electrică pe strada Nicolae Titulescu, din Cluj – Napoca, pe trotuar, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, căzând pe partea carosabilă.

Poliţişti au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceasta a fost transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngijiri medicale.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.