Amplă acţiune a poliţiştilor clujeni: au legitimat 288 de persoane și au verificat peste 200 de vehicule (FOTO)

0
14

La data de 9 iulie, în intervalul orar 16.00-19.00, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiul Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune pe raza întregului municipiu.

Polițiștii au acționat în scopul impunerii unui climat de siguranță rutieră, precum și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 în ceea ce privește obligativitatea portului măștii de protecție de către persoanele aflate în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au legitimat 288 de persoane și au verificat peste 200 de vehicule.

În urma abaterilor constatate, s-a impus aplicarea a 140 de sancțiuni contravenționale, majoritatea dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale normelor privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, au fost aplicate 38 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 4 permise de conducere pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h; 36 de sancțiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță; 19 sancțiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat neregulamentar; 5 au fost aplicate conducătorilor auto pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 21 de sancțiuni pentru alte abateri.

Polițiștii au reținut alte 2 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și un permis pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului.

Un alt conducător auto a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, acestuia reieșindu-i alcoolemie în aerul expirat, la testarea cu aparatul etilotest.

5 certificate de înmatriculare au fost retrase de polițiști pentru expirarea valabilității Inspecției Tehnice Periodice.

În cadrul acțiunii a fost acordată o atenție deosebită respectării prevederilor Legii 55/2020 privind prevenirea răspândirii virusului COVID 19. În acest sens, polițiștii rutieri au procedat la verificarea în trafic a unui număr de 34 de mijloace destinate transportului public de persoane, ocazie cu care au constatat și aplicat un număr de 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 de lei, persoanelor care nu purtau mască de protecție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.