Finanțare de 47 de milioane de euro din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgență din Cluj

0
23

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de nu mai puțin de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj.


Conform proiectului, unitatea medicală care va deservi regiunea de nord-vest a țării va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară.


Spitalul Regional de Urgență Cluj va oferi îngrijiri medicale secundare, terțiare, dar și asistență medicală primară și servicii de bază, precum chirurgia generală și medicina internă. Obiectivul medical care va fi edificat în comuna clujeană Florești, va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre și va cuprinde centrul pentru cap și gât; toracic; abdominal; pentru articulații, coloană vertebrală și traumă; de medicină internă, precum și cel pentru mamă și copil. Totodată, spitalul va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.


Complexul de construcții cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje, a cărui suprafață desfășurată va fi de 151.891 mp, urmează să fie operațional începând cu anul 2026.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.