ABA Someș-Tisa s-a autosesizat în legătură cu deșeurile semnalate în localitatea Florești (FOTO)

0
43

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa s-a autosesizat, după ce, în seara zilei de 29 martie 2020, au fost postate pe o rețea de socializare, fotografii cu deșeuri, situate în preajma râului Someșul Mic, în localitatea Florești.

Astfel, în data de 31 martie 2020, inspectorii ABA Someș-Tisa au verificat în teren zona situată pe malul drept al râului Someșul Mic, la baza digului de apărare, amonte de Barajul Florești II, unde au constatat  prezenţa unor depozite de deşeuri.

Barajul Florești II este deținut şi administrat de către Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Cluj. Deşeurile sunt depozitate la aproximativ 200 de metri amonte de Barajul Floreşti II, în zona de protecţie a digului, pe o lungime de circa 300 de metri. Au fost identificate deşeuri provenite din construcţii, deşeuri menajere şi mobilier vechi. 

De asemenea, inspectorii ABA Someș-Tisa au constatat că șanțul de gardă aferent digului de pe malul drept al râului Someșul Mic este obturat și au dispus primăriei Florești degajarea deșeurilor și a pământului, deoarece în situația actuală, rolul acestuia este anulat în caz de ape mari.

 A fost inspectată şi zona situată aval de Barajul Floreşti II, în albia minoră a râului Someșul Mic, unde s-a constatat prezenţa sporadică a deșeurilor de tip menajer agăţate în vegetaţia situată pe mal.

Primăria Florești a fost notificată să ecologizeze zona, până la data de 1 mai 2020. Termenul dat de reprezentanții instituției noastre are în vedere măsurile cuprinse la nivel național, odată cu instituirea stării de urgență, fiind prelungit față de situația normală. În cazul în care primăria Florești nu își îndeplinește obligația de salubrizare a zonei, va fi amendată din nou.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.