Amenzi de peste 340.000 de lei la Cluj în baza Ordonanţei Militare 3

0
22

La data de 26 martie, peste 600 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au acționat integrat pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Au fost efectuate acțiuni în trafic, controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 300 de persoane din județul Cluj, iar 92 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate.

În ultimele 24 de ore au fost constatate 425 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de peste 344.000 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr. 3.

În domeniul situațiilor de urgență au implicați 28 de specialiști ai ISU Cluj în gestionarea situațiilor în legătură cu prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. Acestea au constat în activități specifice la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a intervenției, precum și, în colaborare cu punctul de trecere a frontierei de pe Aeroportul Cluj-Napoca, transferul cu autospeciale din dotarea unității a 9 cetățeni reîntorși din zonele cu risc ridicat de transmitere a noului tip de coronavirus, către punctele de carantină organizate în acest sens.

De asemenea, prin intermediul liniei telefonice dedicate informațiilor medicale cu privire la COVID-19 (0364 430 030) au fost preluate, pe parcursul zilei de ieri, peste 600 de apeluri, venite de la cetățeni din județul Cluj, de către personalul medical asigurat prin Direcția de Sănătate Publică Cluj.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

La această dată, în județul Cluj, sunt 490 de persoane carantinate instituționalizat, iar un număr de 4235 persoane se află în autoizolare la domiciliu.

Pe parcursul acestei zile vor fi distribuite spitalelor și instituțiilor din județul Cluj, angrenate în lupta împotriva Coronavirus, un număr de aproximativ 5000 de combinezoane de protecție și cantități importante de dezinfectanți, primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, urmând ca la începutul săptămânii următoare să mai ajungă la Cluj 10.000 de măști tip FFP 2, comandate de Spitalul Județean de Urgență. De asemenea, pe parcursul săptămânii viitoare sunt așteptate 6.000 de kituri de testare, conform termenelor comunicate de furnizori.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.