Creşte valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi

0
46

Valoare nominală a tichetelor de masă pe care le primesc angajaţii va creşte la 20 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi în Camera Deputaţilor. Iniţiatorii proiectului susţin că valoarea pe zi a tichetelor din România este printre cele mai mici din Europa şi nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz.

Proiectul adoptat azi va fi trimis la Președintele României pentru promulgare, iar apoi ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare), nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”, spun inițiatorii.

Mai mult, ei susţin că România este una dintre ţările cele mai mici din Europa valori ale tichetelor de masă (aproximativ 3,21 euro), în timp ce în Grecia valoarea este 6 euro, Portugalia 7,63 euro, Belgia 8 euro, Spania 11 euro.

Valoarea de 20 de lei stabilită de acest proiect este o valoare maximală, ceea ce înseamnă că angajatorii pot opta pentru o valoare mai mică.

În prezent, peste 2,1 milioane de angajaţi din România primesc tichete de masă.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.