Mărturiile pilotului elicopterului SMURD, întors de urgenţă la Cluj-Napoca după o avarie

0
56

Elicopterul SMURD, care a fost întors de urgenţă la Cluj-Napoca după ce sistemul de alertă a indicat probleme tehnice după decolare, va fi experizat pentru a stabili dacă se poate întoarce în misiuni.

Între timp, o echipă Observator a obţinut convorbirea pilotului cu turnul de control. Avem şi mărturia locotenentul comandorului Mihai Mureşan, cel care se afla la manşa aparatului de zbor.

Se întâmpla duminică după amiază, la 8 minute după ce elicopterul SMURD s-a ridicat de la sol. Aeronava, care tocmai transportase un pacient cu infarct la spitalul din Cluj-Napoca, a întâmpinat probleme tehnice, aşa că pilotul a luat decizia de a ateriza de urgenţă. Locotent Comandor Mihai Mureşan se afla la manşa elicopterului. Urma să se întoarcă spre bază, în Jibou.

Lt. CMDR. Mihai Mureşan, pilot SMURD: După aproximativ opt minute de la decoalare am avut o indicaţie de temperatură crescută a unuia dintre generatoarele sistemului electric al elicopterului. Conform procedurilor a trebuit să opresc generatorul, după care să opresc unul dintre motoare.

Pentru că tocmai alimentase şi elicopterul depăsea greutatea prevazută pentru aterizarea într-un singur motor, timp de aproape o oră a fost nevoit să survoleze deasupra aeroportului.

Mărturiile complete pot fi citite pe Observator.tv.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.