A fost inaugurată rețeaua de apă care alimentează localitățile Mintiu Gherlii, Petrești și Salatiu

0
19

A fost dată în folosință nouă rețea de apă potabilă din localitățile Mintiu Gherlii, Petrești și Salatiu.

Noua rețea de apă și canalizare locală este, astfel, preluată și gestionată de către Compania de Apă Someș S.A., operator regional care va asigura și conectarea ei la sistemul centralizat de apă al județului Cluj.

Această investiție, în valoare totală de 21.064.718,29 de lei, TVA inclus, a fost realizată din resurse asigurate de Primăria comunei Mintiu Gherlii, precum și din fonduri nerambursabile.

Noul sistem de apă include peste 4.200 metri de conducte de aducțiune, o rețea de distribuție a apei de 12,3 km, un rezervor de apă de 200 mc și un număr total de 760 de branșamente individuale de apă, respectiv canalizare, în toate cele trei localități din comună, Mintiu Gherlii, Petrești și Salatiu.

Menționăm faptul că această investiție se adaugă uneia similare finalizate anterior pe raza comunei Mintiu Gherlii. Astfel, în vara anului 2018 a fost dată în folosință nouă rețea de apă din satele Nima și Bunești, prin care s-a asigurat distribuirea apei potabile către aproximativ 1.500 de persoane.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.