Un deţinut periculos a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla! A scobit o gaură în perete

0
283

Un deținut a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla, scobind peretele, dar a fost prins. O echipă a Administrației Naționale a Penitenciarelor se află la Penitenciarul Gherla pentru a cerceta cazul.

„Prin activități operativ-informative specifice, angajații Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuțit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deținere. Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Națională a Penitenciarelor,.

A fost sesizată Poliția Municipiului Gherla, fiind, totodată, informat și judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre deținutul Niki Mădălin Lupu, condamnat la închisoare pe viață pentru patru crime.

A încercat să evadeze și a săpat un tunel în zidul camerei de deținere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălțime de 27 cm și adâncime de 33 cm. Din primele informații, deținutul ar fi săpat în zidul camere, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secția de deținere. Această ghenă de gunoi, aferentă secției de deținere comunică printr-un burlan care are grosimea necesară trecerii unui om, cu ghena din afara sectorului de deținere, unde se află și curțile de plimbare ale deținuților. Deținutul mai avea un rând de cărămidă de scos și ajungea în ghena de gunoi iar de acolo afară”, au spus sursele citate.

Intenția lui Lupu era să sară gardul în curtea bisericii Penitenciarului Gherla și de acolo în fabrica de mobilă a penitenciarului care este dezafectată, spun aceleași surse.

sursa: Mediafax

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.