FOTO | Un nou aparat digital de mamografie pentru Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca

0
177

Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat pentru Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca o nouă instalație radiologică digitală de mamografie, pentru care au fost alocaţi nu mai puțin de 500.000 de lei.

Mamograful nou cumpărat, cu detector digital, permite obținerea de imagini atât 2D cât și 3D – tomosinteză, folosind o tehnologie performantă de ultimă generație ce poate fi utilizată atât în diagnosticul cât și în screeningul mamar.

Utilizarea mamografiei 3D crește rata de detecție a cancerului mamar, în special a celui invaziv și scade necesitatea efectuării biopsiei mamare sau a testelor adiționale în cazul rezultatelor fals pozitive. De asemenea, acest tip de mamografie facilitează identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni care poate fi omis la mamografia digitală convențională și reduce semnificativ rezultatele incerte. Nu în ultimul rând, mamografia 3D are o acuratețe foarte bună în a determina mărimea, forma și localizarea anomaliilor, este adecvată în cazul tuturor femeilor, inclusiv a celor cu țesut mamar dens, furnizând medicului imagist o foarte bună vizibilitate a detaliilor țesutului mamar.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.