Subunitate SMURD la Gherla | În ce stadiu se află proiectul

0
40

Cazul bărbatului care a murit în Parcul Mare din Gherla a stârnit furie în rândul gherlenilor. Ambulanţa a ajuns la faţa locului după aproape o oră, iar martorii au povestit că bărbatul putea fi salvat dacă echipajul medical ajungea în timp util.

Legat de lipsa ambulantelor, dar şi de personalul medical din Gherla viceprimarul Iulia Trif a postat pe Facebook o informare privind stadiul în care se află proiectul de construire a unei subunităţi SMURD la Gherla:

La sfârșitul lunii octombrie Primăria Municipiului Gherla a lansat licitația publică pentru construirea unui punct de lucru SMURD pe strada Victoriei nr. 15.

La finalizarea construcției, acesta va fi pusă la dispoziția SMURD pentru constituirea punctului de lucru, fără ca autoritățile locale să aibă vreun amestec în administrarea acestuia. Valoarea totală a contractului depășește 2,6 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul local.

Autoritățile publice gherlene au considerat că un punct de lucru al SMURD la Gherla este foarte util pentru locuitorii municipiului, pentru că:

– Asigură asistența medicală în cazuri de urgență, precum și transportul cazurilor foarte grave la cel mai apropiat spital.
– Ajută la creșterea eficienței SMURD la nivelul județului Cluj.
– Ajută la dezvoltarea unui sistem eficient de asistență medicală de urgență.

Demersurile pentru construirea unei subunități SMURD Cluj, punct de lucru Gherla au început acum mai bine de un an și s-au parcurs următoarele etape:

Elaborarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal
– Elaborarea Studiului de Fezabilitate
– Aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin HCL nr 54 /24.06.2019
– Etapa finală, de proiectare și execuție.

Întrucât licitația s-a încheiat, lucrările vor începe după semnarea contractului, care urmează să aibă loc.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.