Expoziția de păpuși croșetate ,,Mândră mi-s ca o păpușă” organizată de Penitenciarul Gherla

0
90

În perioada 22 noiembrie – 03 decembrie, Penitenciarul Gherla organizează la Centrul  Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Expoziția de păpuși croșetate ,,Mândră mi-s ca o păpușă.

Vor fi expuse un număr de 29 de păpuși realizate de rezidentele din Centrul Terapeutic Lotus, Penitenciarului Gherla, în cadrul activității educaționale ,,Amigurumi. Amigurumi reprezintă tehnica japoneză de realizare a păpușilor croșetate și umplute cu diverse materiale.

Beneficiile croșetatului sau tricotatului sunt multiple, astfel, această ocupație îmbunătățește memoria, scade tensiunea și rata bătăilor inimii, ușurează simptomele legate de depresii și insomnii, îmbunătățește starea psihică.

Având în vedere că activităţile artistice pot constitui un mijloc de relaxare, de petrecere a timpului liber, de dezvoltare personală sau chiar de terapie, participarea persoanelor private de libertate la astfel de activități corespunde scopului executării pedepselor şi măsurilor privative de libertate.

Identificarea şi valorificarea talentului, a înclinaţiilor artistice ale persoanelor aflate în mediul de detenţie, prin organizarea unor activităţi cultural-artistice, precum şi cultivarea gustului estetic îmbunătăţesc starea psihică și modalitatea de relaţionare interpersonală.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.