Dejeanul condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru crimă, a cerut să-şi ispăşească pedeapsa în România

0
80

Cristian Sabou, românul condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru că a ucis-o pe britanica Valerie Graves, a cerut să-şi ispăşească pedeapsa în România, ca să fie mai aproape de familie şi să poată cere eliberarea condiţionată cu 5 ani mai devreme decât ar putea să o facă în Marea Britanie.


Avocata românului a anunţat şi faptul că Sabou se aştepta la o astfel de pedeapsă. De asemenea, avocata a precizat că transferul clientului său în România nu poate fi făcut mai devreme de un an după pronunţarea sentinţei definitive.

Eliberare condiţionată după 25 de ani în Anglia, după 20 în România

Totuşi, legislaţia britanică permite cererea eliberarării condiţionate a unui condamnat la închisoare pe viaţă după 25 de ani, însă, în România, un condamnat pe viaţă poate face acest lucru mai devreme, după 20 de ani, a explicat avocata lui Cristian Sabou, Cristina Radu.

„A fost condamnat la detenţiune pe viaţă, Cristian Sabou era pregătit pentru o asemenea sentinţă, din discuţiile avute cu el, la data la care s-a judecat mandatul de arestare european. Mi-a comunicat faptul că doreşte să vină să-şi ispaşească pedeapsa în ţară. În conformitate cu legislaţia britanică, acest lucru se poate întâmpla doar la un an după ce sentinţa va rămâne definitivă, iar el a fost condamnat doar în primă instanţă de către curtea din Sussex, urmează să se judece apelul la Royal Court din Londra. După care va sta aproximativ un an şi va putea solicita transferul la un penitenciar din ţară, pentru a putea să fie aproape de familia lui. În conformitate cu legislaţia britanică, am înţeles că poate să solicite o cerere de eliberare condiţionată după 24 de ani de detenţie, dar după legislaţia din România, după 20 de ani”, a precizat Cristina Radu.

sursa: observator.tv

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.